Verhalen vertellenIt is not about the story, but where it takes us.– Ben Okri

Verhalen vertellen, het is Nancy’s grootste passie. Het land van verhalen is eindeloos. Inplaats van weten en bewijzen gaat het over verbeelden en verbinden. Verhalen vertellen is duiken in een gat in de tijd. Samen in dat gat duiken is het mooiste wat er is.

repertoire

Nancy Wiltink heeft een groot repertoire. Uit de vijver van 100.000 verhalen die er op de wereld zijn vist ze dat ene verhaal dat klopt bij die plek of die gebeurtenis. Sommige verhalen vertelt ze één keer, andere heel vaak.

  • Oude verhalen
  • Een nieuw verhaal
  • Amsterdamse verhalen
  • Verhalentochten, storytrails
  • Zandverhalen
Vertellen in het onderwijs

Nancy werkte jaren als docent Nederlands en Docent drama in het (voortgezet) onderwijs en vertelt veel op basischolen. Ook maakt ze met kinderen voorstellingen.

nancy vertelt Overal verhalen
Zomertuin en wintercafé

Nancy organiseert en programmeert in Amsterdam Noord een zomertuin en wintercafé, waar zij zelf verhalen vertelt.

De kracht van vertellen

Vertellen is de oudste, meest pure vorm van theater. Door de eeuwen heen zijn verhalen verteld om anderen te vermaken, om familiehistorie over te dragen, nieuws te brengen, om wijze woorden door te geven of om te zeggen wat niet in woorden te zeggen valt. Iedereen die naar een verhaal luistert ‘ziet’ andere beelden in zijn hoofd – eigen beelden. Het verhaal is als een reis die zich afspeelt in de hoofden van het publiek. Iedere luisteraar beleeft een eigen verhaal en toch horen ze allemaal hetzelfde.

Een verhaal kan je niet vastpakken of onder een microscoop leggen. Je weet nooit wat een ander hoort in het verhaal, maar je kan het er wel over hebben. Gedeelde verhalen nodigen uit tot dialoog, tot een gesprek. En vertellen is een prachtige manier om verhalen te delen. Verhalen verbinden.

Verhalen zijn overal om ons heen en ieders leven barst van de verhalen. Er zijn honderdduizenden vertelde en verzonnen verhalen. Oeroud en gloednieuw. De fantasiewereld van het verhaal is een vrije wereld: in verhalenland leven geen ja-maren. Het is een wereld waar alles mogelijk is.

Ieder mens heeft zijn eigen de manier waarop hij tegen de wereld aankijkt. Vaak denken mensen dat dat de wereld IS. Verhalen openen een deur naar de wereld van anderen en naar hun kijk op hun wereld.

Volg mij...