Samenwerking

Tuinwerk is samenwerken – in een tuin aan zee werk je nooit alleen.

Elke lijst van mensen met wie wordt samengewerkt doet een heleboel anderen onrecht aan, want Nancy werkte al zelfstandig toen het begrip ZZP nog niet was uitgevonden. Op Linkedin krijgt u een indruk van het volledige netwerk

Verhalenvertellers

Met Marin Millenaar  runt Nancy drie jaar Verhalencafé ‘Gember en Citroenen’ in Café de Ruimte, Justus Kops is de vaste huisdichter.
Met Ester Kornalijnslijper en Fanny Groot trad ze op met het verhalen en dinerprogramma ‘Zaai!’ over duurzame dillema’s in de supermarkt
Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan hebben haar gecoacht
Van Anne van Delft leerde ze zorgvuldigheid die nodig is om mensen hun verhaal te laten vertellen, en samen met haar werkte ik in diverse projecten.
Willem de Ridder, Rik Vuur,  Bastiaan de Zwitser, Simon Hodges, Pauline Seebregts, Erik Borrias, Mia Verbeelen, Fred Versonne, Veva Geraerds, Shonaleigh Cumbre zijn een paar van de vertellers waar Nancy zelf ademloos naar luistert en/of workshops bij volgde. Luisteren is leren wat vertellen kan zijn.

Zandkunstenaar

Nancy werkt samen met zandkunstenaar Sylvia Wybenga als ‘Wiltink en Wybenga’, als zij met een muzikant samenwerken is dat Martijn Bos.

Artistiek leider

Twee keer werkte Nancy samen met Anna van Praag in een groot project, waarbij ze samen optrokken als artistiek leiders, ‘Het Verhalenkasteel’en ‘De Buiksloterbreekbekkikker’.  Nancy nam de meer organisatorische kant op zich, Anna was de bewaker van de taalkunst.

Schrijvers; verhalenmakers

Deze lijst is te lang voor een website, alle schrijvers van alle mooie verhalen horen erop. Daarom alleen de schrijvers die naast Nancy en Anna meewerkten aan ‘De Buiksloterbreekbekkikker’, allen uit Amsterdam Noord, of met een verleden in Amsterdam Noord: Esther Nica Sassen, Fiona Rempt, Floor Buschenhenke, Halil Gür, Jeroen Kleijne, Marion vd Coolwijk, Nancy Wiltink, Nanda Roep, Rashid Novaire, Thomas Möhlmann

Muzikanten

Muziek en verhaal zijn een prachtige combinatie. Nancy werkt niet samen met één vaste muzikant, maar heeft wel met diverse geweldige muzikanten samengewerkt. O.a. met Julia Barnes, Michael Vatcher, Tiziana Puntus, Vasile Nedea, Helena van Heel, uitvoerenden tijdens het Grachtenfestival in de tuin van Tuin aan Zee en  het Hyperion orkest.

Anderen

Met Martine Verweij, Christopher Baan en Frank Gorter zette Nancy in de functie van ‘Chef Verbeeldingskracht’ een training op voor jonge wereldverbeteraars: De kunst van het Stilstaan. met Martine werkt ze bovendien in diverse andere verbanden samen.

Met Arjen Barel en o.a. Kaja Pohlman, Theo Hendriks, Annette Scheringa en Lenneke Beunk organiseerde zij een aantal jaren achter elkaar expertmeetings voor het Storytelling Festival Amsterdam.
Lisette vd Wel en Mathilde de Vriese inspireren haar om verhalen te verbinden aan hun activiteiten
Met mensen van de Noorderparkkamer, NDSM, Museum de Noord, Hotmammahot, Tolhuistuin, Buiksloterkerk, Taartrovers ontwikkelde ze samen projecten in Amsterdam Noord.
Met Josien de Vries en Dora Urai maakte ze een paar jaar achter elkaar ‘Tijd voor de Toekomst’, een eigenzinnige agenda of dagboek voor een jaar.
Zonder Ellen Bijsterbosch die al jaren en jaren de boekhouding doet zou Nancy sowieso nergens zijn.
Met Hans Wiltink, en met hulp van Anniek en Roos Wiltink bouwde zij Het Kleine Huis, verbouwde zij de Verhalenkamer.

film en foto

Film en foto’s op deze website zijn soms uit eigen verzameling, soms speciaal gemaakt door bevriende fotografen of filmers en ook opgevist van internet. Het kan daardoor gebeuren dat een rechthebbende van de foto ten onrechte niet genoemd of betaald is. Laat van je horen en Nancy zet het graag recht.

En NOG vele, vele anderen,
die vertellen, schrijven, musiceren, computerproblemen verhelpen, inspireren, koken, afwassen, opdrachten verstrekken, filmpjes maken, om het vuur dansen, tafels timmeren, feedback geven, gras maaien, kerstbomen planten.
Zonder hen, geen Tuin aan Zee.

 

Volg mij...