Achter de Bergen

Een jaar met mijn gezin op de evenaar


Een boek over een bijzonder jaar. Al jaren droomde Nancy Wiltink erover om een tijd naar het buitenland te gaan, in 2003 was het zover. Samen met haar man en hun dochters van zes en acht vertrok ze naar Ecuador, om voor een jaar in een klein dorp in de Andes te wonen en te werken. Veel mensen dromen ervan, zij deden het. In 2005 verscheen het boek dat zij schreef over dit jaar: Achter de Bergen bij uitgeverij Pimento.

Na drie weken komt er een ander gezin uit Nederland op bezoek, maar wat een zorgeloze vakantie had moeten worden, verandert in een drama. Het leven in Chugchilán staat ineens op zijn kop. Ook in het paradijs is de harde werkelijkheid dichterbij dan je zou willen. Nancy en haar gezin vertrekken opnieuw en achter de bergen bouwen ze voor de tweede keer een nieuw bestaan op als caretakers van hostal Llullu Llama. Hun nieuwe leven werd geen droom, maar een ervaring die hen in ieder opzicht rijker maakte. Als ze na een jaar thuis komen, zien ze Nederland beslist met verse ogen.

“Het belangrijkste dat ik uit de Andes heb meegenomen, is het besef dat je heel weinig nodig hebt om je ergens gelukkig en thuis te kunnen voelen. Dat was een verrassing voor mij. Ik dacht altijd al van mezelf dat ik niet veel nodig had en dat ik vrij sober leefde. Maar in Ecuador merkte ik pas dat het nog veel soberder kan. Zonder dat het afzien wordt. Ik ben daar op momenten gelukkiger geweest dan ooit in Amsterdam”

Achter de bergen – ISBN 90 499 9979 4 –  Uitgeverij Pimento
Het boek is uitverkocht, het wordt nog regelmatig tweedehands te koop aangeboden via boekwinkeltjes.nl en is in diverse bibliotheken te leen.

Nancy kan het verhaal ook vertellen.

Volg mij...